Veelgestelde Vragen

Hieronder vind u de meest gestelde vragen over de KeyLinkCTI software.
Deze pagina is aan wijzigingen onderhevig.

KeyLinkCTI Unified Communications

Vragen over de callbutton, toast, screenpop en aanwezigheid

Vraag: Ik heb op het rode kruis rechtsboven aan de tegel geklikt. Hoe krijg ik mijn tegel weer zichtbaar?

Antwoord 1:
Klik op het KeyLinkCTI icoon bij de systeemklok. Er verschijnt een menu met een lijst van bestaande tegels. Selecteer de betreffende tegel om deze weer zichtbaar te maken.

Antwoord 2:
Ga naar het KeyLinkCTI configuratie scherm, klik op tabblad “Tegels” en klik op de knop met het groene oogje om de tegel zichtbaar te maken

 

Vraag: Ik kan niet aanmelden met mijn gebruikersnaam in het login scherm

Antwoord:
In het login scherm worden maximaal zes gebruikers getoond ondanks dat er meer gebruikers geconfigureerd zijn. De naam die het best overeen komt met uw Windows gebruikersnaam, of waar u de laatste keer mee bent ingelogd, wordt links boven als eerste getoond. Als uw gebruikersnaam niet zichtbaar is, kunt u deze via het zoekveld opzoeken.

 

Vraag:  Ik zie geen vinkje ‘automatisch aanmelden’ in het hoofdvenster

Antwoord:
Als de gebruiker login beveiligd is met een wachtwoord, kun je niet automatisch aanmelden. Daarom is ook het vinkje ‘automatisch aanmelden’ niet zichtbaar.

 

Vraag: Ik krijg een melding ‘let op: beperkte functionaliteit’

Antwoord:
De software werkt niet optimaal. Neem contact op met uw systeembeheerder. Mogelijk is er een probleem met de CTI Server configuratie of één van de services.

 

Vraag: Als ik het hoofdvenster klik op het kruisje blijft de KeyLink CTI applicatie actief

Antwoord:
U kunt de KeyLink CTI applicatie afsluiten door middel van de knop ‘Afsluiten’ in het hoofdvenster, tabblad ‘Gebruiker’ naast de gebruikersinformatie of via het menu van de taakbalk icoon, optie ‘Afsluiten’

 

Vraag: Mijn belknop / tegel is niet altijd op de voorgrond

Antwoord:
Controleer in de tegel configuratie of de Algemene instelling “Altijd op de voorgrond” is aangevinkt

 

Vraag: Ik kan niet bellen vanuit Internet Explorer 9

Antwoord:
Wanneer je in Internet Explorer text/telefoonnummer selecteert dan verschijnt er een zgn. “accelerator” knop. Dit is een nieuwe functie in IE.
Deze accelerator knop is uit te schakelen via de opties. Ga hiervoor rechts bovenin naar de knop “Extra” en klik hier in het menu op Internet Opties. Klik daarna op het tabblad “Geavanceerd”. In de lijst zoek dan in de categorie “Webpagina’s bekijken” de vermelding “De knop Accelerator weergeven bij selectie” en schakel deze uit. Druk dan op OK onderaan en de knop wordt na een herstart van de browser niet meer getoond.

 

Vraag:  De Toast of ACD Wachtrij tijd begint niet vanaf 0 seconden te tellen

Antwoord: De lokale tijd op de computer(s) verschilt met de tijd op de CTI Server. Synchroniseer de klok op de pc’s met een tijdserver (op internet).