Grant Thornton

februari 24, 2011  |   Banner,Portfolio   |     |   0 Comment

De middelgrote accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton biedt diensten aan op het gebied van accountancy, belastingen, juridische zaken, IT Audit, bedrijfsovername en fusie, salaris- en personeelsadministratie. De 450 medewerkers in Nederland helpen ondernemers/eigenaren om de zakelijke en financiële doelstellingen te realiseren. De menselijke factor die daarbij komt kijken is een belangrijk speerpunt. “Zakendoen is bij ons niet alleen een kwestie van cijfers. We hechten belang aan persoonlijk contact met onze cliënten.”

De uitdaging

In een kantooromgeving met meer dan 25 medewerkers is het erg lastig om zonder enige vorm van registratie bij te houden wie wel of juist niet aanwezig is. Een telefoniste zal in deze situatie telefoongesprekken proberen door te verbinden naar collega’s die niet aanwezig zijn. Gevolg daarvan is dat klanten onnodig lang moeten wachten om uiteindelijk toch weer door de telefoniste of een andere collega beantwoord te worden met het bericht dat de desbetreffende persoon niet aanwezig is. Een boek bij de receptie waarbij medewerkers zich in en uit konden schrijven bleek voor de organisatie geen oplossing. De wens bestond uit het combineren van de aan- en afwezigheidregistratie met de telefonieomgeving waarbij via de PC van de telefoniste inzicht wordt verschaft in de aan- en afwezigheid van de medewerkers.

De oplossing

De EasyAssistant module van EasyLink, geïmplementeerd op de pc van de telefoniste, maakt het mogelijk om de bereikbaarheid van alle medewerkers inzichtelijk te maken. Elke medewerker kan eenvoudig via een toets op het eigen toestel aangeven of hij/zij aanwezig is. De medewerker kan zelf de juiste status controleren aan de hand van een lampje op het toestel. Indien een medewerker de aan- en afwezigheidstoets indrukt ziet de telefoniste dit direct via de EasyAssistant module op het beeldscherm. Naast deze digitale registratie ziet de telefoniste ook direct of een toestel vrij is of juist bezet. Door dit realtime inzicht in de bereikbaarheid van alle medewerkers zal de telefoniste geen gesprekken meer doorverbinden naar collega’s die afwezig of telefonisch bezet zijn. Het persoonlijke contact met cliënten wordt op deze manier efficiënter en klantvriendelijker afgehandeld.

Oplossing

  • EasyAssistant
  • Siemens HiPath

Voordelen

  • Verhoogde klantvriendelijkheid
  • Efficiëntere gespreksafhandeling

Branche

  • Financiële dienstverlening

Klant