Supportcontract voor KeyLinkCTI software

 

Een KeyLinkCTI supportcontract wordt afgesloten tussen KeyLink en de reseller of de eindgebruiker van KeyLink software.

Het contract geeft de zekerheid dat KeyLink software altijd up-to-date is door het ter beschikking stellen van regelmatige updates. KeyLink software engineers zijn dag in–dag uit aan het werk om het product aan te passen aan de voortdurend veranderende wereld van Computer-Telefoon-Integratie(CTI) waarin de software moet presteren. Denk hierbij aan software upgrades en interfaces van telecommunicatiesystemen, koppelingen met CRM- en ERP-applicaties en ontwikkelingen van besturingssystemen (Windows).

Voorts biedt een KeyLink supportcontract ondersteuning bij installatie, configuratie en storingen van de software door de KeyLink supportafdeling. Een geruststellend idee dat er altijd specialisten voor u klaar staan. Specialisten dicht bij de bron en met directe toegang tot de KeyLink Research en Development medewerkers. Zo creëert u optimale omstandigheden voor een continue en foutloze inzet van de software in uw bedrijfsomgeving.

Bovendien zijn alle grote uitbreidingen in functionaliteit (upgrades) standaard kosteloos onderdeel van het supportcontract. Voor een vast bedrag per jaar biedt u uw klanten altijd de meest geavanceerde software: meer efficiency, meer werkplezier en een foutloos werkproces!

Een KeyLink supportcontract helpt u het maximale uit uw software investering te halen tegen gespreide en zo laag mogelijke kosten.

KeyLink Supportcontract 2011