Vanden Avenne

februari 18, 2011  |   Banner,Portfolio   |     |   0 Comment

De presence module EasyAssistant kan de telefonische beschikbaarheid van medewerkers inzichtelijk maken, via een grafische interface op het beeldscherm. Klanten van Vanden Avenne worden snel en met de juiste contactpersoon doorverbonden. Door piekmomenten kan het voorkomen dat bepaalde medewerkers het aanbod van telefoonverkeer niet snel genoeg kunnen afhandelen, terwijl andere medewerkers deze gesprekken wel zouden kunnen aannemen. Aangezien het belangrijk is dat relaties beantwoord worden door de juiste contactpersonen, kan niet elke medewerker elke relatie te woord staan. Dit leidt alleen maar tot inefficiënte telefoongesprekken, irritaties bij de relaties en fouten m.b.t. bestaande afspraken met klanten. De uitdaging in deze omgeving bestaat uit de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat alle telefoongesprekken zo efficiënt en snel mogelijk afgehandeld worden, waarbij relaties direct door de juiste contactpersonen te woord worden gestaan?

De oplossing

De presence module EasyAssistant beschikt over de mogelijkheid om de status van alle toestellen / telefoonlijnen van de handelsafdeling, via een grafische interface op het beeldscherm van de verschillende medewerkers, inzichtelijk te maken. Hierdoor hebben alle medewerkers direct inzicht in het gehele telefoonverkeer op de afdeling en is bekend welke medewerkers het druk of juist minder druk hebben. Door de koppeling met de bestaande klantendatabase is tevens in één oogopslag bekend welke relaties er bellen. Indien nodig kunnen onbeantwoorde telefoongesprekken met een simpele muisklik van een collega worden overgenomen. Het resultaat: een verhoogde klantenservice in combinatie met een snellere afhandeling van gesprekken.

Bedrijfsprofiel

De kernactiviteit van Vanden Avenne is handel en distributie van plantaardige grondstoffen. Grondstoffen worden tot aan de fabriek van de veevoederproducent geleverd met lichter of vrachtwagen, of worden ter beschikking van de klant gesteld in een opslaglocatie. De focus ligt op kwaliteit, efficiency en snelheid. De handelsafdeling, bestaande uit 6 personen, wordt gekenmerkt door een continue stroom van inkomend en uitgaand telefoonverkeer. Elke medewerker beschikt over een eigen doorkiesnummer en kan gelijktijdig 3 à 4 telefoonlijnen gebruiken. Elke medewerker is voor een bepaald aantal relaties hoofdcontactpersoon en back-upcontactpersoon.

Oplossing

  • EasyAssistant licentie met klantherkenning
  • Siemens HiPath

Voordelen

  • Snellere afhandeling telefoongesprekken
  • Verhoogde efficiency
  • Betere klantenservice door personaliasering

Branche

  • Handel en Distributie

Klant