Wat zijn de voordelen van KeyLink CTI?

 

Door de integratie van telefonie en de klantendatabase worden allerlei dagelijkse handelingen geautomatiseerd en daardoor sneller en met minder fouten uitgevoerd. Dit levert verschillende voordelen op voor de gebruiker:

Bedrijfsproces
Medewerkers en afdelingen die telefonisch relaties te woord staan kunnen gemakkelijk fouten maken in de verwerking van telefonische opdrachten en het verwerken van telefonisch verkregen informatie. Door de automatische koppeling met gegevens in de database worden deze fouten voorkomen. Zo worden bijvoorbeeld terugbelberichten altijd voorzien van het juiste telefoonnummer en telefonisch aangenomen orders direct en met de juiste gegevens verwerkt.

Efficiency
Telefoongesprekken en de verwerking ervan gaan vele malen sneller indien niet herhaaldelijk naar de naam van de beller moet worden gevraagd. Alle gewenste gegevens van de beller worden automatisch in de CRM of ERP applicatie opgezocht waardoor het gesprek sneller en beter gevoerd kan worden. Ook bij doorverbinden.

Klantvriendelijkheid
Telefonisch contact is het belangrijkste visitekaartje voor elke organisatie. Een snelle en doeltreffende afhandeling van een telefoongesprek wordt door elke relatie opgemerkt en op prijs gesteld. Telefonische bereikbaarheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van een organisatie door klanten.